Boka Sylvia Vrethammar

Back in Town


TURNÉPLAN

Plats: Landskrona Teater
Datum: 20 aug 2022
Tid: 19.00

SYLVIA VRETHAMMAR

Evigt unga Sylvia Vrethammar – en ikon med stjärnstatus i stora delar av Europa, och med en drygt 50 år lång karriär i bagaget, kommer under sommaren och hösten 2022 att genomföra ett antal konserter i Sverige. Hon är aktuell med ett nytt album under våren och den 31 maj ger hon en konsert i Stockholms Konserthus. Därefter följer en liten sommarturné följt av en längre turné under hösten. Programmet är en skön mix av jazz, brazil, schlager, visa och pop.

Sylvia föddes i Uddevalla men växte upp i Spånga. Som liten drömde hon om att bli konsertpianist och studerade bl a vid Kungliga Musikhögskolan. Under senare delen av 1960-talet blev Sylvia ett namn på allas läppar. 1967 blev hon sångerska i Rune Öfwermans trio, året därpå gjorde hon TV-debut och 1969 kom hennes första LP ”Tycker Om Dej”. Titellåten blev en stor hit, liksom ”En Lärling På Våran Gård”. 1970 fick Lennart Hyland upp ögonen för den talangfulla tjejen och Sylvia blev värdinna i det omåttligt populära TV-programmet ”Hylands Hörna” som sändes om lördagskvällarna. Samma år uppträdde hon på den internationella sångfestivalen i Rio de Janeiro och där och då fastnade hon för de brasilianska rytmerna, den musikstil som följt med henne alltsedan dess. Några år senare, 1973, fick Sylvia en stor hit med låten ”Eviva España” som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien. Den engelska versionen sålde i närmare en miljon exemplar!

Åren 1971, 1972 och 1974 medverkade hon i den svenska Melodifestivalen, men även i senare tid, 2002 och 2013, har hon deltagit i samma melodifestival. Sedan 1975 har Sylvia haft en framgångsrik karriär i Tyskland, och senare även i Nederländerna, dåvarande Sovjetunionen och USA. Hon är sedan 1990 bosatt i en liten by mellan Köln och Bonn, men bor även växelvis i Stockholm. I tredje säsongen av SVT:s populära program ”Så Mycket Bättre”, år 2012, gjorde hon succé tillsammans med bl a Pugh Rogefeldt och Magnus Uggla, och fick en ny publik i den yngre generationen. Året därpå sände TV4 dokumentären ”Sylvia Vrethammar – bakom kulisserna” som handlade om inspelningen av albumet ”MUSIK” som gavs ut på nyåret 2014. Hon väckte stor uppmärksamhet då hon öppenhjärtigt berättade om den bröstcancer hon tio år tidigare behandlats för med framgång.

Sylvia Vrethammar har en musikalisk bredd som spänner över ett brett register, från schlager och pop till jazz, visor och samba. Vi ser fram emot att få avnjuta henne på scenen här hemma i Sverige under 2022.

Lyssna på Sylvia genom Spotify

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt spännande och innehållsrikt nyhetsbrev varje månad!
Fyll bara i namn och e-postadress så sköter vi resten.

  Festivaler & Mässor

  Boka artist till event

  Hos Scandinavian Artist kan du alltid boka artister till dina evenemang, inget är för stort eller för litet. Som artistbyrå arbetar vi även med turnéproduktion och management, där planering och produktion av artisters turnéer för teater, konserthus, arenor, kyrkor samt nöjesetablissemang är vår specialitet.

  Biljettförsäljning med biljettservice.se

  Biljettservice.se erbjuder biljetter till rikstäckande och lokala evenemang. Samt ett smart biljettverktyg för arrangörer, vilket är både enkelt, tryggt och lönsamt att använda! Biljettverktyget är smart utformat för att det ska vara lätt att använda och passa just din verksamhet! Därmed blir Din biljettförsäljning smart, enkel och trygg hela vägen!

  Festivaler & Mässor