PETER SIMSON

Det är längesedan nu som Peter Simson (han hette Dahlqvist då 1986) med pudelfrissa kom in på kontoret och undrade om man kunde få trubadurjobb genom oss… Trettiofem år senare recenserar Peter sin musikaliska karriär som en stor hög bananskal som han glidit runt på.

Peter har varit sångare och låtskrivare i Drängarna under storhetstiden 1995 – 1997, medverkat i mängder av TV-program, allt från Fame Factory, Bolibompa till Doobidoo. Han har turnerat i olika konstellationer i hela Norden, delar av Europa och i USA. När Bert Karlsson tyckte att Peter skulle vara med i Mello tackade han för sig, det var inte den drömmen han hade när musikkarriären startades på fritidsgården därhemma. Bert förklarade att ”om du inte gör Mello så försvinner du!”. Peter valde då att försvinna.

På senare år har kärleken till musiken hjälpt Peter att hitta en väg tillbaka, och låtarna som kommer i en strid ström sedan 2018 är reflekterande, självkritiska, glada eller arga, men personliga och med en hel del humor samt med glimten i ögat. Under hela pandemitiden har kreativiteten flödat och 2020 släpptes albumet ”Någon som jag” både på LP och digitalt.

Under arbetet av sin kommande platta, nummer nio i ordningen och med release i mars 2022, fick Peter en idé om att göra en översättning på en av sina favoritlåtar. Låten ”No surrender” av Springsteen får nu titeln ”Ge aldrig upp”, och texten är sann mot originalet men framför allt är den en ganska bra summering av att det aldrig är för sent att följa sina drömmar. Springsteen godkänner som regel inte översättningar och att Peter, efter mycket om och men, till slut fick sitt godkännande är både unikt och smått fantastiskt. Det gäller att aldrig ge upp!

När Peter Simson står på scen så bjuds det på musik från samtliga perioder i hans musikaliska liv och det hela varvas med en hel del sannolika och osannolika historier från ett långt liv i musikens tjänst. Peter har en stor och hängiven följarskara på sociala medier, en publik som bara väntar på att han ska besöka deras hemort för en konsert.

Lyssna på Peter genom Spotify

Turnéplan

DATUM


PLATS


BILJETT


Datum

Plats
Ort

Datum

Plats
Ort

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt spännande och innehållsrikt nyhetsbrev varje månad!
Fyll bara i namn och e-postadress så sköter vi resten.

  Festivaler & Mässor

  Boka artist till event

  Hos Scandinavian Artist kan du alltid boka artister till dina evenemang, inget är för stort eller för litet. Som artistbyrå arbetar vi även med turnéproduktion och management, där planering och produktion av artisters turnéer för teater, konserthus, arenor, kyrkor samt nöjesetablissemang är vår specialitet.

  Biljettförsäljning med biljettservice.se

  Biljettservice.se erbjuder biljetter till rikstäckande och lokala evenemang. Samt ett smart biljettverktyg för arrangörer, vilket är både enkelt, tryggt och lönsamt att använda! Biljettverktyget är smart utformat för att det ska vara lätt att använda och passa just din verksamhet! Därmed blir Din biljettförsäljning smart, enkel och trygg hela vägen!

  Festivaler & Mässor