LALLA HANSSON

Folkkäre Lalla Hansson tuffar på som tåget, det har rullat i hela 56 år!

Det hela startade 1965 då han slog igenom med populära popbandet Fabulous Four som under popens storhetstid hade stora framgångar med en rad hits. Flera av dessa, som exempelvis Puff The Magic Dragon, Islands In The Sun och After All spelar Lalla än idag.

När popbandsvågen ebbade ut i slutet av 60-talet gav sig Lalla in på solistbanan, och fick 1971 en dunderhit med Anna och Mej, som de flesta trubadurer än idag har på sin repertoar. Låten låg etta på Tio i Topp och Kvällstoppen samtidigt och blev en av årets mest populära sånger. Ett par år senare kom nästa stora hit i form av Lallas version av Owe Thörnqvists slagdänga Dagny, än idag lika populär.

I mitten av 80-talet kom nästa stora radiohit, Lallas svenska version av Dire Straits’ Walk Of Life, på svenska Sin Egen Väg. Vid millennieskiftet bildades bandet Idolerna där Lalla ingick tillsammans med Lennart Grahn (Shanes), Svenne Hedlund (Hep Stars) och Tommy Blom (Tages). De turnerade flitigt under några år och gav ut ett par plattor. Den största hiten från denna grupp blev Här Kommer Kärleken.

Alltsedan genombrottet har Lalla varit en av landets flitigaste turnérävar, och han är fortfarande en efterfrågad och uppskattad artist. Senaste CD:n “Om jag var Zorn” kom 2012.

Lyssna på Lalla genom Spotify.

Turnéplan

DATUM


PLATS


BILJETT


Datum

Plats
Ort

Datum

Plats
Ort

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt spännande och innehållsrikt nyhetsbrev varje månad!
Fyll bara i namn och e-postadress så sköter vi resten.

  Festivaler & Mässor

  Boka artist till event

  Hos Scandinavian Artist kan du alltid boka artister till dina evenemang, inget är för stort eller för litet. Som artistbyrå arbetar vi även med turnéproduktion och management, där planering och produktion av artisters turnéer för teater, konserthus, arenor, kyrkor samt nöjesetablissemang är vår specialitet.

  Biljettförsäljning med biljettservice.se

  Biljettservice.se erbjuder biljetter till rikstäckande och lokala evenemang. Samt ett smart biljettverktyg för arrangörer, vilket är både enkelt, tryggt och lönsamt att använda! Biljettverktyget är smart utformat för att det ska vara lätt att använda och passa just din verksamhet! Därmed blir Din biljettförsäljning smart, enkel och trygg hela vägen!

  Festivaler & Mässor