BASSE WICKMAN

Now you see him, now you don’t… Basse Wickman tar många, långa timeouts. Ibland är han som försvunnen, osynlig och tyst. Men musiken finns förstås.

Basse Wickman startade sin musikaliska bana när han fick en gitarr som han hade med sig överallt, till och med i skolan. I själva verket ägnade Basse betydligt mer tid åt gitarren än åt skolarbetet… Med bandet People spelade han på skoldanser, klubbar och legendariska ställen som Gyllene Cirkeln, Sunside, psykedeliska Filips och Nalen. Därefter fick Basse ett erbjudande om att turnera i Folkparkerna – med Björn Skifs och Claes af Geijerstam – i en konstellation med Janne Schaffer. Så följde en period då Basse fördjupade sig i låtskrivande. Han medverkade på mängder av inspelningar och, i sanningens namn, användes en hel del av studiotiderna till att banda Basses egna sånger.

Strax därefter befann han sig på Tio i topp! Att Clabbe tog med Basse i teveprogrammet Opopoppa hjälpte till. Björn Skifs spelade dessutom in en av Basses låtar. Under några år var Mikael Rickfors Basses producent vilket resulterade i trilogin ”Rhythm of the West”, ”Sailing down the years” och ”Crazy love”. Basse gästade också andra artisters skivor; Marie Fredriksson, Dan Hylander, Niklas Strömstedt, Ulf Lundell, Lasse Tennander, Anders F Rönnblom och Eric Andersen med flera.

En längtan efter ett mer intimt förhållningssätt till musik fick Basse att spela akustiskt. Med det följde att sångerna skulle skrivas på svenska; Monica Törnell och Rickfors spelade in egna tolkningar av några av dem. Basse Wickmans album ”Gränsland” Grammisnominerades och efterföljande skivor, ”Nio liv” och ”Fritt fall”, fick fina recensioner. Han inledde också ett samarbete med Carin Kjellman, sångerska i Folk & Rackare.

Basse Wickman har fått stipendier från Konstnärsnämnden, SKAP, Stim och Ejnar Westlings minnesfond.
Fotnot: Basse Wickman har också supportat Chris de Burgh, Elliott Murphy och Jerry Lee Lewis men det är en annan historia…

Lyssna på Basse genom Spotify.

Turnéplan

DATUM


PLATS


BILJETT


Datum

Plats
Ort

Datum

Plats
Ort

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt spännande och innehållsrikt nyhetsbrev varje månad!
Fyll bara i namn och e-postadress så sköter vi resten.

  Festivaler & Mässor

  Boka artist till event

  Hos Scandinavian Artist kan du alltid boka artister till dina evenemang, inget är för stort eller för litet. Som artistbyrå arbetar vi även med turnéproduktion och management, där planering och produktion av artisters turnéer för teater, konserthus, arenor, kyrkor samt nöjesetablissemang är vår specialitet.

  Biljettförsäljning med biljettservice.se

  Biljettservice.se erbjuder biljetter till rikstäckande och lokala evenemang. Samt ett smart biljettverktyg för arrangörer, vilket är både enkelt, tryggt och lönsamt att använda! Biljettverktyget är smart utformat för att det ska vara lätt att använda och passa just din verksamhet! Därmed blir Din biljettförsäljning smart, enkel och trygg hela vägen!

  Festivaler & Mässor